Reisi: İran’da korona ölümlerinin sıfıra inmesi iç kapasitelere dayanılarak elde edildi

  • 03 Haziran 2022
  • 108 kez görüntülendi.
Reisi: İran’da korona ölümlerinin sıfıra inmesi iç kapasitelere dayanılarak elde edildi

İran Cumhurbaşkanı, baskıcı yaptırımlara rağmen korona ölümlerinin sıfıra indirilmesini önemli bir başarı olarak değerlendirdi.

Resmi istatistiklere göre korona virüsü şu ana kadar dünyada 534 milyon 122 binden fazla kişiye bulaştı ve 6 milyon 317 binden fazla kişi Covid-19  nedeniyle  hayatını kaybetti.

İran’da koronavirüs salgınının üzerinden iki yılı aşkın bir süre geçtikten sonra, halkın aşılanması, yetkililer ve halkın işbirliği ile dünkü rakamlara göre ölü rakamı sıfıra düştü.

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Perşembe günü İran’da sıfır korona ölüm oranına atıfta bulunarak,  ”İran insan haklarını iddia eden ülkelerin yaptırımlarına rağmen  Covid-19 ile mücadelede gösterdiği çabalar sayesinde bu hastalıkla başarılı bir şekilde mücadele etmiş, İran bugün ilaç ve aşı üretimi konusunda çok büyük ilerleme kaydetmiştir.” dedi.

Reisi,  İran’ın kendi iç güç ve kapasitelerine olan güveni, tıp ve aşı ekibinin aralıksız çabaları ve fedakarlıkları nedeniyle bu alanda büyük başarılar elde ettiğini belirterek, İran’ın uluslararası alanda önleme konusunda en iyi ülkeler arasında yer aldığını ifade etti.

İran Sağlık Bakanı Behram Aynullahi,  dün yaptığı açıklamada,  “Güçlü İran halkı ile Corona arasında iki yıl 100 gün süren mücadeleden sonra ve ABD  ile Avrupa’da yüksek kayıplar bildirilirken, İran  dün ilk kez ölüm haberi olmadan geçirdi.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.