Ruhani: Amerika’nın İran’ın varlıklarını iç etmesine izin vermeyiz

  • 10 Mayıs 2016
  • 687 kez görüntülendi.
Ruhani: Amerika’nın İran’ın varlıklarını iç etmesine izin vermeyiz

Eyalet gezisi kapsamında İran’ın güneydoğusunda yer alan Kirman eyaletine giden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslami Şura Meclisi seçimlerinden doğan rekabet ortamının artık birlik beraberliğe dönüşmesi ve herkesin tek yumruk olması gerektiğini açıkladı.

Bundan böyle İslami Şura Meclisi ile hükümetin yan yana halkın sorunlarını çözmesi gerektiğini, halkın ne Meclis ve ne hükümetten anlaşmazlık beklemediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Ruhani, “Halk, seçimlere katılarak kendi görevini yerine getirdikten sonra, hükümet ve Meclis’te işbirliği bekliyor” diye konuştu.

Dün dünyanın genelinde düşmanların rahatlıkla İranofobi siyasetini izleyebildiğini ve İran aleyhinde konuşabildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Bugün nükleer anlaşmadan sonra ticaret için artık önümüz açılmıştır. Yatırım yapmak istediğimiz zaman onlarca ülke İran’da yatırım yapmak için bize başvuruyor. Düne kadar ise paramızı donruruyor ve İran’da yatırım yapmak isteyenler, onlarca koşul dayatıyordu” diye vurguladı.

Nükleer anlaşmadan sonra İran’da 3 milyar 418 milyon dolar doğrudan yatırım yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, “Yanlışlıkla halkın parasını Amerika’nin hizmetine sundular. 2007-2008 yıllarında paramızı Amerika’nın elinden almamıza fırsat bulunmasına rağmen, bunu yapmadılar. Ancak biz Amerika’nın İran halkına ait bu paraları iç etmesine izin vermeyiz” diye ekledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.