Ruhani: BM Genel Kurulu, İran halkının mesajını dünyaya iletmek için bir fırsattır

  • 17 Eylül 2017
  • 1.200 kez görüntülendi.
Ruhani: BM Genel Kurulu, İran halkının mesajını dünyaya iletmek için bir fırsattır

İslami İran Cumhurbaşkanı, BM Teşkilatının yıllık genel kurul toplantısının, İran halkının mesajının dünya halklarına iletilmesi ve dünya kamu oyu nezdindeki muhtemel şüphe ve kuşkuların giderilmesi yönünde iyi bir fırsat olduğunu bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün sabah, BM Genel Kurulu’nun 72. oturumuna katılmak üzere New York’a gitmeden önce Tahran’ın Mehrabad Havalimanı’nda gazetecilere açıklama yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, BM Genel Kurulu’nun 72. oturumuna katılmak üzere New York’a gitmeden önce Tahran’ın Mehrabad Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı bir açıklamada, “Dünya liderlerinin katılımıyla gerçekleşen BM Genel Kurulu’nun yıllık oturumu halkımızın sesini tüm dünyaya duyurmak ve ABD ile Batı kamuoyunda İran’a yönelik oluşan şüphelerin giderilmesi için gayet uygun bir fırsattır” şeklinde konuştu.

BM Genel Kurulu oturumunun zirvesinde Amerikan basın kuruluşları genel müdürleri, ABD’li düşünce kuruluşları yetkilileri ve bu ülkedeki Müslüman liderlerle yapacağımız görüşmenin yanı sıra Amerika’da yaşayan İranlılar ile de bir araya geleceğini belirten cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Bunlara ilave olarak İslam İşbirliği Teşkilatı, Myanmar olaylarıyla birlikte küresel iklim ve yeşil çevre konuları üzerinde odaklanacak” ifadelerinde bulundu.

KOEP anlaşmasının bölge ve dünyanın güvenlik ve barışının yararına olduğunu ve bu anlaşmanın karşıtlarının sınırlı olduğunu belirten cumhurbaşkanı ayrıca ayrıca başta Amerika olmak üzere batının İran aleyhindeki karalamalarına da temasla, başta İran olmak üzere İslam ülkelerine yönelik Amerika ve batı tarafından sürdürülen karalama kampanyasının gerçeklerle hiç bir alakasının olmadığını ve İran’ın BM Genel Kurul oturumunda bu hususta kendi konumunu dile getireceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.