Ruhani: Gücümüzü sadece kendimizi savunmak için kullanıyoruz

  • 31 Ağustos 2017
  • 1.089 kez görüntülendi.
Ruhani: Gücümüzü sadece kendimizi savunmak için kullanıyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ‘’İran büyük ve güçlü bir ülkedir fakat biz büyük medeniyetimizden dolayı sabırlı bir milletiz ve her zaman gücümüzü kendimizi savunmak için kullandık’’ dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Ruhani, devriminin ilk 10 yılından büyük güçlerin özellikle ABD’nin baskıları ile karşı karşıya kalındığını darbe, ambargolar ve savaşın bu baskılarında bazıları olduğunu ayrıca büyük güçlerin emirlerini yerine getiren bazı guruplarında İran’da terör estirdiklerini ve bugün dünya’da gördüğümüz IŞİD terörünün örneğini o yıllarda İran’da görüldüğünü söyledi.

Ruhani, o yıllarda Cumhurbaşkanı Recayi ve Başbakan Bahoner’in aynı anda teröre kurban gittiklerini fakat tüm bu olaylara karşın İran milletinin daha güçlü, dirençli ve iradeli olduğunu söyledi.

Devlet haftasına değinen Ruhani, bu haftada halkın hükümetin yaptıklarından haberdar olduğunu ve buna karşılık yapılması gerekenleri ve hükümete karşı eleştirilerini yaptıklarını, kendilerinin Allah Taala’dan sonra dayanaklarının halk olduğunu söyledi ve kendilerinin her zaman halkın ve İslam İnkılabı Rehberinin destekleri ve yol göstermelerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Kurban bayramına değinen Ruhani, ‘’Kurban bayramının mesajı bölgeden dökülen kanların silinmesi, istikrarın sağlanması ve İslami sevgidir. Kurban ve Ramazan bayramları bizin büyük iki dini bayramımızdır ve tüm Müslümanlar bu bayramlara saygı duymaktalar ve her ikisi de büyük ibadetler sonrası gelmektir’’ dedi.

Ruhani, ‘’Kurban ve Ramazan bayramları için, İslam ve İslam Rahmeti için bölgedeki dökülen kanların önünü almalıyız’’ dedi.

‘’Ne zamana kadar Suriye, Irak, Lübnan, Yemen, Filistin ve diğer İslam bölgelerinde kan dökülmeli?’’ sorusunu yönelten Ruhani, ‘’El ele vererek bölgede şiddet ve kanın önüne geçip bölgeyi sakinleştirmeliyiz’’ dedi.

Ruhani, ‘’ İran büyük ve güçlü bir ülkedir fakat biz büyük medeniyetimizden dolayı sabırlı bir milletiz. Bizim elimizde birçok güç vardır ve kullanabiliriz de biz bu 40 senede kimse aleyhine ve hiçbir komşumuza bunları kullanmadık ve her zaman gücümüzü kendimizi savunmak için kullandık’’ dedi.

Ruhani sözlerinin devamında bölgede en kısa sürede istikrar ve barış hakim olunmasına şahit olunmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.