Ruhani: Güvenlik ve huzur, İran Yargı Gücünün kudret ve gayretlerinin sonucudur

  • 28 Haziran 2016
  • 725 kez görüntülendi.
Ruhani: Güvenlik ve huzur, İran Yargı Gücünün kudret ve gayretlerinin sonucudur

İslami İran Cumhurbaşkanı, şu anda ülkeye egemen olan güvenlik ve huzurun, İran Yargı Gücünün kudret ve gayretlerinin bir sonucu olduğunu bildirdi.

Bugün Tahran’da, Yargı haftası dolayısıyla düzenlenen panelde konuşan İslam İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yargı gücünün şeffaf davranması ve zamanında halkı bilgilendirmesi zaruretini hatırlatarak, yargı gücünün muktedir ve tarafsız olmadığı, adaletin sağlanması ve suçlulara karşı amansız bir mücadelenin verilmediği hiç bir ülkede halkın huzurlu ve güven içinde olamayacağını bildirdi.

Ekonomik güvenliğin de yargı gücüne karşı sağlanan itimat ve güven sayesinde temin edilebileceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yurt dışında ülkeye sermayenin girmesinin de ancak yargı gücünün işlerliğine olan güven sayesinde olabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı ayrıca İran’ın eski yargı gücü başkanı şehid Ayetullah Behişti’nin anısını saygıyla anarak, şehit Ayetullah Behişti’nin, İslam İnkılabının zaferi sonrası İran nizamının eşine az rastlanır bir yetkilisi olduğunu ve aynı zamanda İran’da yargı gücünün kurucusu konumunda bulunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.