Ruhani: İran her zaman Filistin halkının hamisi olacaktır

  • 05 Mayıs 2016
  • 757 kez görüntülendi.
Ruhani: İran her zaman Filistin halkının hamisi olacaktır

İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani, Filistin’i, saldırganlar karşısında direnişin sembolü ve simgesi olarak niteledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri Ramazan Abdullah ile görüşmesinde, Filistin milletinin direnişini överek, Filistin meselesinin İran için çok önemli olduğunu ve İran devletinin her zaman Filistin halkı ve direnişin yanında olacağını söyledi.

Filistin meselesinin unutulmaya çalıştırılmasının düşmanın oyunlarından biri olduğunu belirten Ruhani, bu doğrultuda düşmanların bölgede terör örgütlerini beslediğini ve terörizmi yaygınlaştırdığını belirterek; hiç bir işgalcinin hiç bir zaman direniş karşısında sürekli olarak kalıcı olamayacağını ve yenilgiye uğramasının kesin olduğunu söyledi.

İran cumhurbaşkanı, İslam dünyası ve Müslümanların Filistin meselesini en önemli birinci meseleleri olarak görmeleri gerektiğini belirterek, siyonist düşman hamilerinin de, Filistin direnişinin sonuna kadar devam edeceğini bilmeleri gerektiğini ve bu doğrultuda bugün bölgede Filistin’de mücahitlerin ve Lübnan Hizbullah hareketinin direnişine dikkat çekti. Ruhani, açıklamasında ayrıca ABD ve Siyonistleri bölgedeki cinayetlerin sorumlusu olarak nitelendirdi.

Bu arada Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri de, Gazze’de Filistin halkının çok zor durumda kaldığını ama siyonist İsrail’in muhasarasına direndiğini belirterek; ‘bugün Filistinli gençlerin yeni bir intifada başlattığını ve siyonistlerin baskı ve zulmüne karşı direndiğini gösterdiğini’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.