İran Savunma Bakanı: Tehditlere karşılık vermekte tereddüt etmeyiz

  • 21 Haziran 2017
  • 1.119 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: Tehditlere karşılık vermekte tereddüt etmeyiz

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı, İran’ın her hangi tehdide karşı hiç tereddüt etmeden karşılık vereceğini belirtti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu, terör örgütü IŞİD’in 7 Haziran’da Tahran’da düzenlediği terör sadırılarına tepki olarak Suriye’nin doğusundaki örgütün komuta merkezini Pazar gecesi 6 füze ile hedef alarak, imha etti.

İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan bugün Tahran’da bu operasyon ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, İran’ın savunma doktrinin etkin ve aktif caydırıcılığa dayalı olduğunu, bu çerçevede, füze sanayisinde karadan karaya, cruose, balistik, katı ve sıvı yakıtlı füzeleri ile ilgili geniş çaplı programı olduğunu kaydetti.

General Dehgan, İran’ın Suriye’deki teröristlerin mevzilerine yönelik füzeli saldırısına işaretle, sadece küçük bir kısmı gösterilen olayın, İran İslam Cumhuriyeti’nin füze gücünü gösterdiğini ifade etti.

Savunma Bakanı, İran silahlı kuvvetlerinin Suriye’deki teröristlere karşı girişiminin Tahran’daki terör eylemlerini gerçekleştiren ve planlayanların yüzüne indirilmiş küçük bir tokat olduğunu ifade etti.

General Dehgan, yaptırımların İran’ın askeri gücünü etkilemeyeceğini belirterek, İran’ın her hangi bir tehdide hangi düzeyde olursa olsun en ağır şekilde karşılık vereceğini belirti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.