Ruhani: İtalya ve Fransa ziyaretimiz tarihi önem arz ediyor

  • 25 Ocak 2016
  • 792 kez görüntülendi.
Ruhani: İtalya ve Fransa ziyaretimiz tarihi önem arz ediyor

100 kiÅŸilik bir heyetin baÅŸkanlığında bugün Avrupa’ya giden Ä°ran CumhurbaÅŸkanı, yaptırımlardan sonra gerçekleÅŸecek bu ziyaretin tarihi önem arz ettiÄŸini ifade etti.

Bugün Tahran’ı Ä°talya ve Fransa’ya doÄŸru terk etmeden önce Mehrabad Havalimanı’nda gazetecilere konuÅŸan Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, yaptırımların kaldırıldığı dönemde gerçekeleÅŸecek olan bu ziyeretlerin tarihi önem arz ettiÄŸini ifade etti.

Ruhani, baÅŸta Ä°talya ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkeleri ile iyi iliÅŸkiler içinde olan Ä°ran’ın, bu iliÅŸkileri devam etmek istediÄŸini konuÅŸmasına ekledi.

Kendisini eşlik ettiği heyetlerin söz konusu ülkeleri iyi tanıdıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Ruhani, dört gün sürecek ziyaretinde uzun ve kısa vadeli yol haritası çizileceğinin yanısıra önemli iki işbirliği anlaşmasına imza atacaklarını belirtti.

İran için ihracat sigortası, yatırım, tarım, taşımacılık ve teknoloji işbirliği alanlarının önemini anlatan Ruhani, ziyaret yapacağı ülkelerle daha önce bu alanlar müzakere gerçekleştirdiklerini ve neticede yapılan mutabakatlar doğrultusunda anlaşmaların hayata geçirilmesi yönünde imzalanacak belgeler hazır olduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.