Ruhani: KOEP, başka görüşmeler için de bir emsaldir

  • 07 Şubat 2017
  • 1.029 kez görüntülendi.
Ruhani: KOEP, başka görüşmeler için de bir emsaldir

İslami İran Cumhurbaşkanı, kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP’in, bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması yönünde yapılacak başka görüşmeler için de emsal teşkil edebileceğini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Tahran’da katıldığı “34. Yılın Kitabı Ödülü” töreninde yaptığı konuşmada, Kazakistan’ın Astana kentinde Suriye krizinin çözümlenmesi amacıyla sürdürülen görüşmelerin, KOEP’in istikrar yönünde bir emsal teşkil edebileceğini gösterdiğini bildirdi.

23 ve 24 Ocak tarihlerinde Astana’da İran’ın inisiyatifi, Rusya ile Türkiye’nin işbirliğiyle Suriye hükmet ve muhalifleri temsilcileri bir araya gelmiş ve ilk kez Suriye krizinin sonlandırılması meselesini karşılıklı görüşmüşlerdi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, bölge ve dünya sorunlarının sadece düşünceyle sonlandırılabileceğini bildirdi.

İslam İnkılabı Yıl dönümüne de değinen cumhurbaşkanı Ruhani, Şafakta on gün kutlamalarının, mantık ve istidlalin, süper güçlerinin muhtelif askeri ve güvenlik araçları karşısındaki zaferini insana anımsattığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.