Ruhani: Nükleer anlaşma bölgesel barışın olgusudur

  • 07 Şubat 2017
  • 1.013 kez görüntülendi.
Ruhani: Nükleer anlaşma bölgesel barışın olgusudur

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın nükleer anlaşma sayesinde elde ettiği başarı ve kazanımların uluslararası arena ve bölge için faydalı olacağını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün Tahran’da düzenlenen 4. Yılın Kitabı Ödülü Töreni sırasında yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ruhani törende yaptığı konuşmada, kitabın önemine dikkati çekerek, “Siyasal ve sosyal sorunların karşısında duyarlı bir düşünce ile zafere ulaşmak mümkündür. Kitap, düşünce ve akılcılık mevcut sıkıntıları çözüp ülkeyi aktiv bir topluma dönüştürebilir” ifadelerinide bulundu.

İran Cumhurbaşkanı, İslam İnkılabı’nın zafer yıldönümünü tebrik ederek, “İslam İnkılabı şunu gösterdi ki, zor koşullarda bile hak ve batıl arasındaki savaşta hak zafere ulaşacaktır. Bu dünyadaki tüm adalet hareketleri için ümit verici bir gerçektir” değerlendirmesini yaptı.

Nükleer anlaşmaya işaret eden Ruhani, sözlerini şöyle sürdürdü:

İran ve 5+1 Grubu arasında gerçekleşen müzakerelerde, İnkilap Rehberi’nin buyruklarının sayesinde büyük bir başarıya imza atıldı.

Bu anlaşmayı tahammül edemeyen ABD’nin yeni başkanı, onun kötü bir anlaşma olduğunu iddia etmiştir.

İran’ın nükleer anlaşma sayesinde elde ettiği başarı ve kazanımlar uluslararası arena ve bölge için de faydalı oldu.

Örneğin, İran ve 5+1 Grubu müzakerelerin ardından Astana’da Suriye barış müzakereleri gerçekleşti. İran’ın nükleer müzakelerleri, bölgenin istikrar ve huzura kavuşabilmesi için bir model olabileceğini gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.