Ruhani: Plasko hadisesi İran toplumunda fedakarlığın canlı olduğunu göstermiştir

  • 25 Ocak 2017
  • 993 kez görüntülendi.
Ruhani: Plasko hadisesi İran toplumunda fedakarlığın canlı olduğunu göstermiştir

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran’da Plasko iş merkezinin yanması ve ardından çökmesiyle ilgili hadisenin, bu hadisenin acı ve elem verici olmasına rağmen, İran toplumunda fedakarlığın ve hizmet ruhunun canlı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Ruhani, dün gece İran Kültür İnkılabı Yüksek Şurası’nın oturumunda  yaptığı açıklamada, başta itfaiye görevlileri olmak üzere Plasko iş merkezinde hayatını kaybedenlerin ailelerine tekrar taziyelerini bildirirken, yaralılar için bir an önce Allah’tan şifa diledi ve bu hadisede zarar görenlere her türlü hizmetin verilmesi gereğine vurgu yaptı.

Geçtiğimiz Perşembe sabahı çöken Plasko iş merkezinde bu zamana kadar 2’si itfaiyeci olmak üzere 6 kişinin  cenazesi çıkarıldı.

Ruhani, ayrıca İran İslam Nizamının Maslahatları Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin vefatıyla ilgili tekrar taziyelerini bildirirken Ayetullah Rafsancani’nin Kum dini ilimler merkezinin ilmi ve öğreniminde yaşanan  ilerlemelerde, İran İslam inkılabı hareketinde büyük rolünün olduğunu ve aynı zamanda rahmetli İmam Humeyni, aynı zamanda İslam inkılabı rehberinin güvendiği bir şahsiyet olduğu gibi İran milleti için de iftihar kaynağı olduğunu söyledi.

Sözkonusu oturumda, İslami İran milli mimari ve şehircilikle ilgili belge de kültür inkılabı yüksek şurası üyelerine sunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.