Ruhani: Teröristler er ya da geç hezimete uğrayarak Suriye’den çıkacak

  • 07 Ağustos 2015
  • 766 kez görüntülendi.
Ruhani: Teröristler er ya da geç hezimete uğrayarak Suriye’den çıkacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’le görüşmesinde, “Teröristler er ya da geç hezimete uğrayarak Suriye’den çıkacak” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’i kabul ettiği görüşmede terör ve cinayetlere maruz kalan Suriye halkının direnişine değinerek, “Bazı hükümetlerin Suriye’ye karşı yanlış müdahalelerde bulunması ve birçok terör örgütünün de Suriye’de kök salması mevcut krizin devam etmesine neden olmuştur” dedi.

Terörizmin yaygınlaşması tehlikesine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Ruhani teröristlerin kimseye acımadığını ve bütün ülkelerin terörle mücadele etmesi gerektiğini vurgulayarak, “İran İslam Cumhuriyeti her zaman olduğu gibi terörizme karşı Suriye halkı ve hükümetinin yanındadır ve teröristler er ya da geç hezimete uğrayarak bölgeden çıkartılacaklar” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani konuşmasının devamında, Suriye krizinin askeri eylemle değil, sadece siyaset yoluyla çözüleceğini belirterek, “Siyaset meydanında Suriye sorununu çözmeye ve Suriye’de istikrar ve huzurun sağlamasına dair bütün gücümüzü ele alacağız” diye söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de bu görüşmede İran ile P5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmayı kutlayarak “İran’ın bu husustaki başarısı bütün özgür Suriye halkının başarısı demektir. Kuşkusuz bu durum bölgedeki gelişmeleri de çok olumlu yönde etkileyecektir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.