Ruhani: Ülkenin kalkınması için yaptırımları kırmalıyız

  • 14 Ocak 2015
  • 955 kez görüntülendi.
Ruhani: Ülkenin kalkınması için yaptırımları kırmalıyız

İslami İran Cumhurbaşkanı, ülkenin kalkınması için yaptırımları etkisiz hale getirmemiz gerektiğini bildirdi.

Habere göre Buşehr eyaleti temasları devamında dün akşam Buşehr din alimlerini, elitlerini ve gazilerini kabul eden İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani günümüz dünyasının rekabet dünyası olduğunu bildirerek, günümüz dünyasında ilim’den azami yarar sağlamadıkça ilerleme de elde edemeyeceğiz. Bizler eğer bu ülkede kalkınmak ve ilerlemek istiyorsak yaptırımları etkisiz kılmalı ve buna paralel olarak bağımsızlığımızı, haysiyet ve kazanımlarımızı korumamız gerekir” ifadesini kullandı.

Bugün nükleer görüşmelerde dünya ile müzakere bulunan heyetin üyelerinin ülkenin milli çıkarlarını idrak ettiklerini, siyasetin çerçevesini çok iyi bildiklerini ve ülkenin bağımsızlığına büyük saygı gösterdiklerini hatırlatan Hasan Ruhani, İran’ın hal hazırda dünyanın altı büyük gücü karşısında kendi sözünü söylediğini, müzakerede bulunduğunu ve bunun kolay bir şey olmadığını belirtti.

Geleceğin umut verici olduğunu ve mevcut sorunların elbette vahdet ve dayanışma ile üstesinden gelinebileceğini belirten Cumhurbaşkanı bir halkın el birliği olup, dayanışma içinde hareket etmesi durumunda bir halkın, bir ümmetin bir dünya dolusu düşman karşısında bile zafere erebileceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.