Ruhani ve Beşar Esad telefonda görüştü

  • 08 Haziran 2017
  • 1.476 kez görüntülendi.
Ruhani ve Beşar Esad telefonda görüştü

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran ve Şam’ın teröre karşı mücadelede aynı safta yer aldığını belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefonda görüştü. Bu görüşmede Suriye devleti ve halkının taziye dileklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ruhani, İran halkının yıllar boyunca terörizmle mücadele ettiğini belirtti.

Ruhani ilaveten, “Bugün İran İslam Cumhuriyeti ve Suriye teröre karşı mücadelede aynı safta yer almaktadır. Eminim dost ve kardeş iki milletin karşılıklı ilişkileri daha da güçlenecektir” ifadesini kullandı.

Teröre karşı azimli bir şekilde mücadele etme ve böglenin istikrar ve güvenliğini sağlanmanın iki ülkenin ortak amacı olduğuna dikkati çeken Hasan Ruhani , yakında Suriye ordusunun savaş sahasında nihai zafere ulaşmasını temenni etti.

Ruhani sözlerinin bir bölümünde de, İran devleti ve halkının nihali zafere kadar Suriye halkının yayında duracağını vurguladı.

“Kanaatimce bölgesel işbirliği çerçevesinde gelecekte terörizmin çöküşüne tanık oluruz” diyen Ruhani, “Günümüzde bazı ülkeleri terörizmle mücadele iddiasıyla bölgede anlaşmazlık yaratmak istiyor. Bu politika yanlış bir yöntemdir”, şeklinde konuştu.

Görüşmede Suriye Devlet Başkanı da, Tahran’daki terör saldırısı nedeniyle İran devleti ve halkına başsağlığı dileyerek, bu terör eylemi şiddetle kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.