Ruhani’den seçimlere yüksek katılım vurgusu

  • 21 Nisan 2017
  • 1.001 kez görüntülendi.
Ruhani’den seçimlere yüksek katılım vurgusu

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, seçimleri İran için iftiharı, dostların sevinci ve düşmanların yese düşmesi olarak nitelerken, seçimlere görkemli katılımın İslam inkılabı rehberinin tavsiyesi olduğunu söyledi.

Ruhani, dün İran’ın güneyinde yer alan Fars eyaletinde gençler ve eyaletin ileri gelenleri ile yaptığı görüşmede, seçimlere görkemli katılımın İran’ın dünyada ve tarihinde gururu olduğunu kaydetti.

İslami İran cumhurbaşkanı, İslam inkılabı rehberinin yeni hicri şemsi 1396 yılını, ‘Direniş ekonomisi, üretim ve iştigal’ yılı olarak adlandırmasına da işaretle, İran’ın dünya çalışma ve piyasalara ulaşması gerektiğini söyledi.

Ruhani, İran’ın her zaman dünya ile yapıcı teamül içinde olduğunu belirterek, İslam inkılabı rehberinin son zamanlarda petrol ve gaz alanında 200 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğuna dair yaptığı açıklamaya işaretle, bunun için yabancı yatırımcıdan istifade edilmesi gerektiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı, Irak ve İran arasında ortak petrol kaynaklarına da işaretle, İran’ın bu yılın sonuna kadar ortak kaynaklardan günlük 300 bin varil petrol çıkaracağını söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, uzun yıllardır Katar’ın, İran’la ortak doğal gaz kaynaklarından İran’a göre iki kat daha fazla gaz çıkardığını hatırlatarak, ”ama İran’ın güneyinde Asaluye’de Güney Pars havzasında yeni ünitelerin açılmasıyla, İran’ın Katar’la aynı oranda doğal gaz çıkardığını” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.