Rusya: Amerika BMGK üyelerine baskı uyguluyor

  • 16 Mayıs 2020
  • 6.990 kez görüntülendi.
Rusya: Amerika BMGK üyelerine baskı uyguluyor

Rusya’nın Viyana’daki uluslararası kurum ve kuruluşlarda daimi temsilcisi Mihail Ulyanov, Amerika yönetimi İran’a dayatılan silah ambargosunun süresinin uzatılması için BM güvenlik konseyi üyelerine baskı uygulamaya başladığını belirtti.

Cuma günü twitter hesabında bu açıklamayı yapan Ulyanov şu ifadelere yer verdi: Amerika’nın İran’a dayatılan silah ambargosunun süresinin uzatılması ve tetik mekanizmasına yönelik tutumu sadece mantık bakımından değil, hukuki açıdan da çok zayıftır. Amerika’nın uygulamaları BM güvenlik konseyi üyelerine baskı uygulama çabasına benziyor.

Ulyanov bu konu hakkındaki ilgili açıklamaları önümüzdeki günlerde beyan edeceğini kaydetti.

1971 yılında BM’de onaylanan bir belgeye istinat eden Rus diplomat Ulyanov, bir anlaşmadaki yükümlülüklerinden cayan veya uygulamayan bir tarafın hakları tanınamaz.

Ulyanov Bercam nükleer anlaşmasıyla ilgili bir tweete verdiği cevapta İran’ın anlaşmadaki yükümlülüklerini askıya alması, Amerika’nın azami baskı politikasının doğrudan sonucu olduğunu belirtti.

Rusya’nın BM daimi temsilcisi Vasili Nebenzia da çarşamba günü yaptığı açıklamada Amerika Bercam nükleer anlaşmasının üyesi olmadığını ve bu yüzden tetik mekanizmasını uygulamak için herhangi bir yetkisi olmadığını belirtti.

BM güvenlik konseyinin 2231 sayılı kararnamesine göre İran’a dayatılan silah ambargosu Ekim 2020’de sona eriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.