Rusya, İran ve Azerbaycan liderleri ortak bildiri yayınladılar

  • 09 Ağustos 2016
  • 827 kez görüntülendi.
Rusya, İran ve Azerbaycan liderleri ortak bildiri yayınladılar

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İran-Azerbaycan ve Rusya Liderler zirvesi sonucunda üç lider ortak bir bildiri yayınladılar.

Liderler ortak bildiride, radikalizm, terörizm organize suçlar, silah-uyuşturucu kaçakçılığına, insan ticaretine ve bilgi-iletişim teknolojileri alanındaki suçlara karşı mücadelede kararlı olduklarını bildirdiler.

Bildiride terörün her biçimi ve şekli kesin bir dille kınanarak, teröre karşı etkili mücadele tedbirleriyle ilgili görüş alışverişi için ikili ve üçlü görüşmelerin önemli ve yararlı olduğu bildirildi.

Bölgesel krizlerin bölgesel işbirliği önünde büyük engel olduğunu belirtilen bildiride, krizlerin uluslararası hukuk ilkeleri ve kuralları temelinde çözümünün önemli olduğunun altını çizdiler.

Bildiride üç ülkenin siyasi diyaloğu derinleştirme gereği vurgulanarak, taraflar arasında başta kültür, turizm ve iş olmak üzere çeşitli alanlardaki üçlü işbirliğini geliştirmeleri ifade edildi.

Bildiride üç ülkenin Hazar Denizi’ndeki işbirliğini geliştirme imkanlarını inceleyecekleri belirtidi ve tarafların eşitlik ve karşılıklı yarar ilkeleri temelinde ekonominin çeşitli sektörlerindeki çok yönlü işbirliğini derinleştirmeleri ifade edildi.

Bildiride tarafların bölgenin ekonomik kalkınmasına ve uluslararası enerji güvenliğine yardımcı olmak amacıyla bölgesel ve uluslararası enerji ve ulaştırma koridorlarının geliştirilmesi yoluyla enerji ve ulaşım alanındaki işbirliğini derinleştirmeleri vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.