Rusya, İran ve Suriye ortak operasyon odasından Amerika’ya uyarı

  • 10 Nisan 2017
  • 1.396 kez görüntülendi.
Rusya, İran ve Suriye ortak operasyon odasından Amerika’ya uyarı

Rusya, İran ve Suriye müttefikleri ortak operasyon odası, yayınladığı bildiride, Suriye’nin kırmızı çizgilerinin çiğnenmesi halinde bu koalisyonun anında saldırgana cevap verileceği ilan edilirken, Amerika’nın bu koalisyonun gücünü çok iyi bildiğine dikkat çekildi.

Lübnan el’Meyadin kanalına göre, Amerika’nın cuma sabahı Suriye hava üssüne saldırı düzenlemesinin ardından ortak operasyon odası dün bildiri yayınladı. Bildiride, Amerika’nın Suriye’nin kuzey batısı ve kuzeyinde  gerçekleştirmek istediklerinin Suriye müttefiklerinin  haberdar olduğu ve Amerika’nın kışkırtmaya dayalı bütün çabalarının bilindiğine dikkat çekildi.

Bildiride, Suriye’nin Han Şeyhun bölgesinde düzenlenen kuşkulu kimyasal saldırının tamamen daha önceden planlanmış olduğu zira bu şekilde teröristlere destek veren ülkelerin desteklerini tekrarladıkları kaydedilirken, IŞİD ve en’Nusra gibi terör örgütlerine mali ve silah desteği veren ülkelerin ve çevrelerin Suriye’ye müdahale haklarının olmadığına  yer verildi.

Bildiride, ayrıca Amerika’nın Suriye’ye yönelik saldırısının BM’den izin alınmadan yapılmasının uluslararası kanunlara aykırılık oluşturduğuna vurgu yapılırken, ABD’nin BM üyesi ülkelerin haklarına saygı duymadığına temasla, bir an önce Han Şeyhun bölgesinde kuşkulu kimyasal saldırının açıklığa kavuşması gerektiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.