Kalendiya Kampında Büyük Çatışma: Bir Gazeteci Şehit Edildi, 11 Kişi Yaralandı

  • 01 Mart 2016
  • 769 kez görüntülendi.
Kalendiya Kampında Büyük Çatışma: Bir Gazeteci Şehit Edildi, 11 Kişi Yaralandı

Siyonist işgal güçlerinin Kalendiya mülteci kampına gece baskın düzenlemesi üzerine patlak veren ve bugün (1 Mart Salı) sabaha kadar devam eden çatışmalarda bir Filistinli gazeteci şehit edilirken 11 Filistinli de yaralandı. Saldırı düzenleyen işgalci siyonist askerlerden de beş kişinin yaralandığı ve işgalcilere ait bir askerî jeepin yakıldığı haber verildi.

İşgal altındaki Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya mülteci kampının basın merkezinden verilen haberlere göre baskını düzenleyen işgalci askerlerin saldırıları sonucu 22 yaşındaki gazeteci İyad Ömer Es-Secdiye atılan gerçek mermilerin isabet etmesi sonucu hayatını kaybederken 11 Filistinli de yaralandı.

Yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğu diğerlerinin de kol veya bacaklarına gerçek mermilerin isabet ettiği haber verildi.


Çatışmalarda keskin nişancı kurşunuyla şehit olan gazeteci İyad Ömer Es-Secdiye.

Aynı zamanda Kudüs Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi’nin dördüncü sınıfında öğrenci olan ve Kalendiya Basın Merkezi’nde çalışan Es-Secdiye’nin işgalciler tarafından bir keskin nişancının saldırısına hedef olarak şehit olduğu, cenazesinin tetkik için Ramallah Sağlık Merkezi’ne kaldırıldığı ifade edildi.

İşgalcilerin dün akşam Kudüs saatiyle 22.00 civarında başlattıkları baskınlarını 1500 civarında askerle, onlarca askerî nakil aracıyla, çok sayıda yıkım aracıyla gerçekleştirdikleri ve havadan da Apaçi modeli helikopterlerle destek verildiği belirtildi.

İki işgal askerinin yolunu şaşırarak Kalendiya mülteci kampına girdiğini ve bu askerleri aradıklarını ileri sürerek bu baskını düzenleyen işgal güçleri saldırılarında gerçek mermiler, gaz ve ses bombaları ve göz yaşartıcı bombalar kullandılar.

İşgalcilerin iddia ettiği olayın ayrıntısı hakkında verilen bilgiye göre ise iki işgalci asker kullandıkları bir askerî jeeple Kalendiya kampına girince gençler onları taşladı ve jeeplerini yaktılar. Bunun üzerine, bağlı oldukları merkezle bağlantı kuran askerlerin kampın mezarlığına kaçıp orada saklanmaları istendi. Sonra da onları kurtarma iddiasıyla büyük bir askerî birlikle baskın düzenledi ve çatışmalara girdiler. Bölgeyi kapalı çatışma alanı ilan ederek giriş çıkışları engellediler.

Olay yerine Kızıl Davud Yıldızı adlı teşkilatın acil yardım servisinden de birçok ambulans gönderildiği ve yaralı askerlerin nakledildiğinin görüldüğü olaylara şahit olanlar tarafından dile getirildi.

İşgal rejiminin sözcüsü Luba Es-Sumeri yaptığı açıklamada beş askerin orta ve hafif derecede yaralandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.