Rusya: teröristler kimyasal gaz tanklarını İdlib’e intikal ettirdi

  • 17 Eylül 2018
  • 1.257 kez görüntülendi.
Rusya: teröristler kimyasal gaz tanklarını İdlib’e intikal ettirdi

Rusya’nın Suriye’deki barış merkezi sözcüsü Vladimir Savçenko, teröristlerin sivillere yönelik kimyasal maddelerle provokatif girişimleri doğrultusunda, Suriye Kuzey batsında yer alan İdlib’e klor gazı tanklarını sevkettiğini duyurdu.

Russia El-Yom’un bildirdiğine göre Rusya’nın Suriye barış güçleri sözcüsü Vladimir Savçenko yayınladığı bir bildiride, terörist Nusra cephesinin sorumluluğunu Şam yönetiminin üzerine yıkmak amacıyla İdlib’de sivillere yönelik kimyasal saldırı hazırlığında olduğunu belirtti.

Savçenko daha önce de İdlib’deki görgü tanıklarından naklen Ortadoğu ve Amerika’dan birkaç televizyon kanalı elemanlarının İdlib’e gelerek kimyasal saldırı konusunda gerekli görüntüleri hazırlamak istediklerini bildirmişti.

Rusya bundan 3 hafta öncesinden şimdiye kadar defalarca yayınladığı bildirilerde teröristlerin İdlib’de kimyasal saldırı senaryosu hakkında uyarıda bulunmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.