Seçim adaylarının kampanyaları devam ediyor

  • 07 Mayıs 2017
  • 1.375 kez görüntülendi.
Seçim adaylarının kampanyaları devam ediyor

Cumhurbaşkanlık seçimlerinin 6 adayı kendi propaganda çalışmalarının devamında ülkenin bir takım önemli sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarıyla ilgili kendi önerilerini dile getirdiler.

Tahran’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Hasan Ruhani, halk arasındaki kopukluğun düşman’ın nüfuz bölgesi olduğunu belirterek, İslam ve İran bayrağının tüm kavimler ve mezhepler için dostluk ve huzur bayrağı olması gerektiğini ve bu yönde İran’ın güç ve kültürünün komşu devletler ve tüm dünya ile uyumlu, barış içinde bir yaşamı gerektirdiğini söyledi.

İRİB haber ajansının sorularını cevaplandıran Muhammed Bager Galibaf ise kendi hükümet programlarından birinin emeklilere üstün hizmet sunmak olacağını söyledi.

İshak Cİhangiri de İRİB haber kanalında katıldığı bir programda, İslam İnkılabının en önemli ülküsü olarak “İstiklal, Azadi, İslam Cumhuriyeti” sloganına temasla, inkılapçılığın, İran’ın bağımsızlığını savunmak ve ülkenin ekonomi gücünü artırmak anlamında olduğunu söyledi.

Mustafa haşimi Taba da İRİB haber ajansına yaptığı açıklamada, direniş ekonomisinin ülke ekonomisini idarede en iyi metot olduğunu belirterek, direniş ekonomisinin yanı sıra yaşam bölgesi ve doğaya da gerekli özenin gösterilmesi ve tarım alanında reforma gidilmesi gerektiğini belirtti.

Mustafa Aga Mir Selim de Tahran Emir Kebir üniversitesinde yaptığı konuşmada, kaçakçılığın istihdam ve çalışmaya engel olduğunu, bugün batmanın eşiğinde olan iş merkezleri ve fabrikaların batmasının engellenmemesi durumunda bir takım insanların daha işsiz kalabileceklerini söyledi.

İbrahim Reisi Sadat da Kum kentinde yaptığı konuşmada İran’ın bugün sahip olduğu güvenin halkın sahnedeki dinamik varlığından ötürü olduğunu belirterek, ülkenin servet ve mali kaynakları, yabancılara itimatsızlık, işsizliğe karşı ciddi mücadele, fakirlik ve fesadın İran’ın mevcut sorunlarının çözüm yolu olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.