Şehidin Evini Yıkan İşgal Askerleriyle Filistinli Gençler Arasında Çatışma Çıktı

  • 20 Nisan 2016
  • 776 kez görüntülendi.
Şehidin Evini Yıkan İşgal Askerleriyle Filistinli Gençler Arasında Çatışma Çıktı

Bu sabah şehit Hüseyin Ebu Ğuş’un evini yıkmak için Kalandiya Mülteci Kampı’na çok sayıda asker ve yıkım ekibiyle gelen işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmada iki gencin işgal askerlerinin ateşiyle yaralandığı belirtildi.

Şehit Hüseyin’in evini yıkmak için kampa giren işgal askerlerine direnen Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, gençlerin işgalcilere attığı patlayıcının iki askerin yaralanmasına neden olduğu ifade edildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, bu sabah (20 Nisan Çarşamba) çok sayıda asker, yıkım ekibi ve aracıyla birlikte Ocak 2016’da şehit İbrahim Allan (22) ile birlikte Ramallah yakınlarındaki Beit Horon Yerleşkesi’nde bir Siyonistin ölümü ve birinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bıçaklı eylemde şehit olan Hüseyin Ebu Ğuş’un evini yıkmak için beldeye geldi. İşgal askerlerini engellemeye çalışan gençlere gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba, ses bombası ile saldıran işgal güçleri iki genci yaraladı.

Çıkan şiddetli çatışmalarda gençlerin attığı patlayıcının isabet ettiği iki askerin yaralandığını belirten kaynaklar, yıkım işi bitinceye kadar çatışmanın sürdüğünü ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.