Şemhani: İran hiç bir zaman Filistin halkından desteğini çekmeyecek

  • 03 Ocak 2018
  • 915 kez görüntülendi.
Şemhani: İran hiç bir zaman Filistin halkından desteğini çekmeyecek

İran milli güvenlik yüksek konseyi sekreteri Ali Şamhani, Filistin görüşmelerinden asıl amacın Filistin meselesini tamamen ortadan kaldırmak ve bu toprakların kontrolünü tamamen İsrail rejimine devretmek olduğunu bildirdi.

Lübnan’ın el-Meyadin televizyonuna açıklamada bulunan İran milli güvenlik yüksek konseyi sekreteri Ali Şamhani, ABD başkanı Trump’ın Kudüs’ü  işgal rejimi İsrail’in başkenti ilan etmesine tepki göstererek, Amerika’nın son kararının Filistin’le ilgili görüşmelerin sonlandırılması anlamında olduğunu ve Trump’ın bu girişiminin Filistin halkının daha da birleşmesine yol açtığını söyledi.

Şemhani, direnişin Filistin’in kurtuluşunun tek yolu olduğu düşüncesinin artık Filistin halkı, gençleri ve dünya kamu oyu nezdinde güçlendiğini belirtti.

Direniş düşüncesinin yayılması, istikbarın gerçek içyüzünün daha da aydınlanmasının İran’ın Filistin’e desteğinin bir sonucu olduğunu belirten Şemhani, İran’ın asla Filistin meselesi ve halkına desteğini kesmediğini ve bundan da geri adım atmayacağını bildirdi.

El Meyadin televizyonuna mülakat veren Şemhani, Arabistan gibi bazı ülkelerin İnternet üzerinden İran’da karışıklık yaratma çabasına değinerek, internet üzerinden İran aleyhine olanları İran milleti aleyhine vekaleten savaş olarak nitelendirdi.

Suudilerin bunun için bir teşkilatlanmaya gittiklerini ve yurt dışından da bazı kişileri bunun için getirdiklerini ifade eden Şemhani, Suudilerin bu yönde Münafıklar terör Örgütünden de yararlandıklarını söyledi.

Şemhani, ‘’Suudiler düşünmedikleri bir yerden bizden yanıt alacaklar ve onlar bizim yanıtımızın tehlikesini biliyorlar. Suudiler İran’a müdahale ile Yemen’deki hezimetlerini ört bas edemezler’’ dedi.

‘’İran milletinin Suudilerin ülkemizin iç işlerine karışmadaki hassasiyeti Amerika ve Trump’ın müdahalelerinden fazladır’’ diyen Şemhani, ‘’Örgütlenmiş yabancı müdahalenin İran’daki hedefi ülkemizin ilerlemesinin engellenmesidir. Onlar İran ilerlemesini içeriden de durdurmak istiyorlar’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.