Şemhani: Tekfirci terörizmin yayılmasının ortadan kaldırılması gerekli

  • 28 Ağustos 2016
  • 799 kez görüntülendi.
Şemhani: Tekfirci terörizmin yayılmasının ortadan kaldırılması gerekli

İran milli güvenlik yüksek kurulu genel sekreteri Ali Şemhani, tekfirci terörizmin yayılması ve kalkınmasının önüne geçilmesi ve ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Şemhani, dün Yeni Dehli’den ayrılmadan önce İRİB muhabirine yaptığı açıklamada,  tekfirci terörizmin  hedefinin gerçek İslam’ın çehresini kötülemek ve şiddet yanlısı bir İslam’ı sunmak olduğunu ve bu yönde fitne ortaya attığını belirterek, bazı bölge ülkelerinin terörist gruplara desteklerinin de, başta siyonist İsrail rejimi olmak üzere  İslam düşmanlarının  ekmeğine  yağ sürdüğünü söyledi.

Ali Şemhani, gerçek İslam ile terörist gruplar arasında farkın gözetilmesi gerektiğini belirterek; ‘el’Kaide, DAİŞ, en’Nusra ve diğer şiddet yarlısı grupların kesinlikle İslam’la irtibatlandırılmaması gerektiğini’ söyledi.

Şemhani, Irak ve Suriye’de elde edilen zaferlerin gerçekte  DAİŞ terör örgütünün fiziki olarak  silinmesine neden olduğunu belirterek, bazı bölge ülkelerinin  de terör örgütlerine yönelik fikri, mali ve askeri olarak desteklerini kesmeleri gerektiğini söyledi.

İran milli güvenlik yüksek kurulu genel sekreteri, Hindistan’a yaptığı ziyareti ve  Hindistanlı yetkililerle  görüşmelerine de temasla, İran ve Hindistan arasında  enerji ve ortak yatırımlar alanında işbirliğinin arttığını  belirterek, iki ülkenin ilişkilerini güçlendirmek için ciddi bir irade ortaya koyduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.