Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa’nın İslam ülkelerindeki halkların ayağa kalkmasına ihtiyacı var

  • 30 Temmuz 2015
  • 758 kez görüntülendi.
Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa’nın İslam ülkelerindeki halkların ayağa kalkmasına ihtiyacı var

Mescid-i Aksa imam ve hatibi Şeyh İkrime Sabri, Arap ve İslam ülkeleri halklarını Mescid-i Aksa’ya destek vermelerini sağlamak amacıyla hükümetlerine baskıda bulunmaya çağırdı.

Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlaller karşısında Arap rejimlerinin sessizliğini eleştiren Şeyh İkrime Sabri, yarın (31 Temmuz Cuma) “Öfke Cuması” adı altında Mescid-i Aksa’ya destek gösterileri düzenlenmesi için yapılan çağrıları övdü.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan Şeyh İkrime Sabri, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın Arap ve İslam ülkelerinde halkların ayağa kalkmasına ihtiyacı olduğunu belirterek, Mescid-i Aksa’yı savunmanın akideyi ve imanı savunmak olduğuna dikkat çekti.

Protesto gösterilerinin ve öfke günlerinin tek başına yeterli olmadığını kaydeden Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa’yı korumak üzere siyasi ve resmi olarak harekete geçmeleri için hükümetlere baskı yapılması gerektiğini ifade etti.

Arap halklarının Mescid-i Aksa için yapılan “Öfke Cuması” çağrılarına olumlu cevap vermesini ümit ettiğini dile getiren Şeyh İkrime Sabri, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’nin tavrını da eleştirerek, “Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yaşanan ihlallerle ilgili Filistin Yönetimi’nden hiçbir açıklama duymadık” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.