Şeyh Kabalan: İran, İslam ümmetini birbirine bağlayan halkadır

  • 23 Ağustos 2017
  • 1.138 kez görüntülendi.
Şeyh Kabalan: İran, İslam ümmetini birbirine bağlayan halkadır

Lübnan Yüksek Meclisi Başkanı bugün İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ile Beyrut’ta yaptığı görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti’nin İslam dünyası için bir garantör ve İslam ümmetini birbirine bağlayan halka olduğunu belirtti.

Lübnan Yüksek Meclisi Başkanı Şeyh Abdul-Emir Kabalan bugün Arap ve Afrika İşlerinden Sorumlu İran Dışişleri Bakan yardımcısı ile Beyrut’ta yaptığı görüşmede, başkalarının meydanı terk ettikleri bir sırada, Müslümanlar’ın İran İslam Cumhuriyeti’ne ümit bağladıklarını belirtti.

Caberi Ensari, Lübnan Yüksek Meclisi Kurucusu İmam Musa Sadr’ı anarak, Şeyh Kabalan’ın bu yolu sürdürme bağlamındaki değerli rolü ve konumunu takdir etti.

Caberi Ensari Lübnanlı liderler ve şahsiyetler ile görüşmelerinin devamında ayrıca Lübnan Göç Bakanı ve Demokrat Partisi Başkanı Tallal Arslan ile yaptığı görüşmede, bu ülkede birliğin korunmasına vurgu yaparak, İran ve direniş güçlerinin Filistin meselesi üzerinde vahdet yolunda hareket ettiklerini kaydetti.

Dışişleri Yardımcısı, tekfirci ve terörist gruplar karşısında son sıralarda elde edilen zaferlerin ardından Filistin meselesi üzerine yoğunlaşmak için daha fazla imkan sağlandığını ifade etti.

Tallal Arslan da görüşmede, İran’ın bölgedeki olumlu rolünden dolayı teşekkür ederek, İran’ın Suriye başta olmak üzere bölge için planlanan bir çok komployu boşa çıkardığını ve denklemleri bölge milletlerinin lehine değiştirdiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.