Şeyh Nebil Kavuk: Arabistan’ın İsrail İle İlişkilerini Normalleştirmesi Arap Tarihine Kara Bir Leke Olarak Geçecektir

  • 11 Haziran 2018
  • 1.430 kez görüntülendi.
Şeyh Nebil Kavuk: Arabistan’ın İsrail İle İlişkilerini Normalleştirmesi Arap Tarihine Kara Bir Leke Olarak Geçecektir

Lübnan Hizbullahı Merkez Komisyonu Üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Jebchit şehrinde yaptığı açıklamada; “Arabistan’ın sözde plan olan ‘Yüzyılın Anlaşması’nı uygulamaya çalışmadaki çabası, Filistin ve Kudüs’ü elden çıkarmak, Siyonistlere hak vermek, hakkın asıl sahibine dönmemesine göz yummak ve Siyonist rejimin Yahudi olduğunu itiraf etmek anlamına gelmektedir.” dedi.

Kavuk; Bu gün maskeler düştü ve gerçekler ortaya çıktı. Arabistan veliahdı Muhammed bin Selman İsrail’in Filistin’deki hakkının meşru olduğundan bahsediyor. Bu gün, Arabistan’la İsrail’in ilişkilerinin yakınlaştığına şahit oluyoruz ki bu Filistin milleti ve mukaddesatları için büyük bir tehlikedir.

Lübnan Hizbullahı Merkez Komisyonu Üyesi; Arabistan ve İsrail ilişkilerinin yakınlaşması bu gün utanç vericidir ve gelecekte daha çok utanç verecektir. Suud rejimi, Arapları sözde Yüzyılın Anlaşmasını kabul etmeye teşvik ediyor ve baskı uyguluyor. Aynı şekilde Gazze ve Ürdün’e ceza veriyor. Bu hareket karşısında dini bir vazifemiz olarak, Arabistan siyasetinin karşısında Filistin milletinin yanında durduğumuzu ve Arabistan’ın İsrail’le ilişkilerinin yakınlaştırmasını Arap dünyası tarihine kara bir leke olarak yazılacağını söylüyoruz.

Kavuk son olarak; “Arabistan kendi siyasetiyle Lübnan’ın siyasetini kendi cephesine ve siyasetlerine dönüştürmeyi hedefliyor ama buradan açıkça söylüyorum Lübnan Arabistan’ın diktası, sultası altına girmeyecektir. Lübnanlılar, Arabistan’ın en tehlikeli girişiminin Lübnan halkının vahdetini bozmaya yönelik girişimleri olduğunu bilmelidirler.” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.