Seyyid Hasan Nasrallah: ABD ve İsrail’e düşman olmakla gurur duyuyoruz

  • 22 Aralık 2015
  • 800 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrallah: ABD ve İsrail’e düşman olmakla gurur duyuyoruz

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, Samir Kuntar’ın şehid edilmesinin ardından yaptığı konuşmada suikastten korsan İsrail’i sorumlu tutarken, gereken yer ve zamanda cevap vereceklerini söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Samir Kuntar suikastinin ardından konuştu.

Nasrallah, Kuntar’ı öldüren gücün İsrail olduğundan şüphe duymadıklarını, siyonistleri bu suikastten sorumlu tuttuklarını ilan etti.

Saldırının Suriye hava sahasının içinde mi dışında mı olduğunun şu anda kendileri için teknik bir konu olduğunu belirten Nasrallah, bunun durumu değiştirmeyeceğini söyledi.

Daha önce Kuneytra’da Cihad Muğniye’nin içinde bulunduğu kuvvetlere yönelik İsrail saldırısından sonra yaptığı açıklamayı hatırlatan Nasrallah, İsrail’e nasıl, ne zaman ve nerede karşılık vereceklerini belirleme hakkına sahip olduklarını vurguladı.

ABD’nin Hizbullah’a yönelik son yaptırımları hakkında da konuşan Nasrallah, “ABD tüm dünyada terörü destekliyor, İsrail terörizmin kendisi; ancak bizi baskıya karşı savaşan bir direniş örgütü olarak kabul etmiyorlar” dedi.

Hizbullah lideri, “demokrasinin ve ifade özgürlüğünün vatanı” ABD’nin Hizbullah’a yakın El Menar TV’yi kapatmaya çalıştığına, ancak tekfirci propaganda yapan televizyon kanallarına izin verildiğine dikkat çekti.

Nasrallah, “ABD ve İsrail bırakın bizi konuşsun. Bunlara düşman olmakla gurur duyuyoruz. Mücadelede geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.