Seyyid İmam Ali Hamaney´in huzurunda Şam-ı Gariban merasimi

  • 21 Eylül 2018
  • 1.329 kez görüntülendi.
Seyyid İmam Ali Hamaney´in huzurunda Şam-ı Gariban merasimi

Sevgili Peygamberimizin torunlarından Hz. İmam Hüseyin’in -as- aşığı binlerce kişi, kanlı Aşura’dan sonra Şam-ı Gariban (Garipler Akşamı) olarak bilinen gecede İslam inkılabı rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney´in huzurunda, İmam Humeyni hüseyniyesinde düzenlenen matem merasimlerine katıldılar.

Rehberlik bürosundan yapılan açıklamada, İmam Humeyni hüseyniyesinde düzenlenen Şam-ı Gariban merasiminde, hüccetülislam Ali, Allah-u Teala’nın mümin kullarını belalarla sınavdan geçirdiğini belirterek belalarda çeşitli hikmetlerin saklı olduğunu bunlardan en önemlisinin ise insanın rüşde ve tevazuya ulaşması olduğunu vurguladı.

Merasimde konuşmacılar ayrıca, Benihaşim oğullarının Aşura kıyamı ve sonrasındaki hamaset ve tarih yazan kahramanlıklarına değinerek, Zeynep -sa- akıl ve dirayeti ceddi Resulullah’tan, şecaat’i değerli babası Hz. Ali -as-dan, haya ve iffeti değerli annesi Hz. Fatıma’dan -sa- tahammül ve sabrı kardeşi İmam Hüseyin -as-‘dan öğrendiğini belirttiler.

Ehl-i beytin matem gecesinde meddahlar kanlı Kerbela faciası ve Ehlibeytin mazlumiyetinin medhine mersiyeler okuyup ağıtlar yaktılar.

Şam-ı Gariban ayrıca, Aşura’dan sonra sağ kalan kadın ve çocukların esir edilişlerinin, kimsesiz, çaresiz Kerbela çöllerine düştükleri günü hatıralarda canlandırıyor.

Bilindiği gibi Hz. Hüseyin -as- ve 72 vefalı yarenleri 10 Muharrem’de Kerbela’da acımasızca şehit edildiler.

Seyyid İmam Ali Hamaney´in huzurunda Şam-ı Gariban merasimi Konusuna Ait Etiketler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.