Seyyid Nasrallah: İsrail Uçağının Düşürülmesi Bizzat Başkan Esad’ın Emriydi

  • 16 Şubat 2018
  • 1.249 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrallah: İsrail Uçağının Düşürülmesi Bizzat Başkan Esad’ın Emriydi

Lübnan Hizbullah Lideri Seyyid Hasan Nasrullah’ın Şehid İmad Muğniyye’nin Şehadetinin Yıl Dönümünde Yaptığı Konuşmanın Özetini Sunuyoruz..

Seyyid Hasan Nasrullah; Siyonist İsrail Rejimi Büyük Şeytan Amerikanın Desteği Ve Yeşil Işık Yakması İle Golan Bölgesini Arap Ülkelerinin, BM’nin Sessizliğinden Faydalanarak Kendi Topraklarına Katmasına Suriye Ve Direniş Cephesi Açısından Ulusal Bir Güvenlik Meselesinden Çıkıp, Uluslararası Bir Sorun Haline Gelmiştir… Petrol, Su Ve Gaz Yatakları Açısından Zengin Olan Golan Bölgesi İçin Yeni Bir İsrail- Suriye Savaşı Konusunda Uyarıda Bulundu.

Nasrullah; Büyük Şeytan Amerika’nın Sözde IŞİD İle Mücadele Bahanesi Yalanıyla Suriye’nin Doğusuna IŞİD Ve Diğer Teröristlerin Eliyle Yerleşmesinin Asıl Nedeni, Bu Bölgenin Petrol Ve Gaz Yatakları Açısından Zengin Olmasından Kaynaklanmaktadır..Bu Şeytani Emeller Karşısında Suriye Ordusu İle Halkı Sessiz Kalmayıp İşgalcileri Kovacaktır….

Nasrullah Konuşmasında “Büyük Şeytan Amerika Ve İsrail Aynı Şekilde Irakta da Ve Lübnan’da da Aynı Senaryoyu Uygulamak İstiyorlar” dedi.

Seyyid Nasrullah, Konuşmasının Devamınında; Siyonist İsrail Rejimi, ABD’yi de Yanına Alarak Lübnan’a Ait Akdenizdeki Petrol Ve Gaz Yataklarını İşgal Girişimine Karşı, Lübnan Hükümeti, Halkı Ve Ordu Güçlerinin Tek Yürek Olup Zenginliklerimizi Yağmalamalarına Asla İzin Vermemelidir.

Seyyid Hasan Nasrullah PYD Teröristlerine de Seslenerek, ABD’nin, Suriye hükümetine ve müttefiklerine karşı sürdürdüğü savaşta Suriye’deki PYD’yi ‘araç olarak kullandığını’ ifade etti ve “Sizi yarı yolda bırakacaklar” diye seslendi.

Seyyid Nasrullah Ayrıca, Suriye ve halkına karşı yıllardır muhtelif yönlü olarak yürütülen bu savaşın ana nedenlerinden birinin Suriye’nin toprağı ve denizlerindeki muazzam yer altı zenginlikleri olduğunu belirtti.

ABD’nin Suriye ve halkının yanı sıra bölge halklarını hedef alan planlarını hayata geçirmede kullanmak amacıyla terör örgütü IŞİD’in bir bölümünü kurtarıp koruduğunu ifade etti.

”İsrail uçağının düşürülmesi kararının İran’la Rusya’yla bir ilgisi yok. Bu karar sadece Suriye’nin ve bizatihi Başkan Beşar Esad’ın kararıydı. Bu kadar net” diyen Nasrallah ”İsrail uçağı, Suriye ordusundaki kahraman askerler ve subaylar tarafından düşürüldü” vurgusu yaptı. Nasrullah bunun oldukça büyük ve nitelikli askeri bir başarı olduğuna dikkat çekerken, bunun sonrasının kesinlikle öncesinden farklı olacağını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.