Sıddıki: Trump’ın sözleri beyinsizliğinden kaynaklanıyor

  • 22 Eylül 2017
  • 1.100 kez görüntülendi.
Sıddıki: Trump’ın sözleri beyinsizliğinden kaynaklanıyor

Tahran Cuma Namazı geçici Hatibi Hüccet’ül islam Sıddıki, ABD Başkanı Trump’ın BM’de yaptığı konuşmasının beyinsizliğinden kaynaklandığını ifade etti.

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan geçici Hatip Hüccet’ül İslam Sıddıki, ABD Başkanı Trump’ın BM’de yaptığı konuşmasına işaret ederek, “Trump’ın konuşmaları, yalancı bir insan tarafından öne sürülen alçak ifadelerdir. ABD Başkanı yalancı ve aldatıcıdır ve yaptığı konuşması da İslam İnkılabı Rehberi’nin dediğine göre de öfkesiyle beyinsizliğinden kaynaklanıyor” ifadelerinde bulundu.

Hüccet’ül İslam Sıddıki sözlerini şöyle sürdürdü: Trump’ın öfkelenmesinin nedeni ise uğradığı art arda yenilgileri neticesinde çaresizliğe kapılması içindir, zira başkanlığından daha bir sene geçmemesine rağmen popülerliği yüzde 40 oranının altına düşmüştür. Batı, dinin toplumu yönetmeye gücü yetmediğini düşünürken Hz. İmam (r.a), İslami bir hükümet kurarak liberal demokrasiyi ortadan kaldırdı. Bu yüzden de sulta düzeni, oluşturduğu çeşitli düzensizliklerle İslam İnkılabı’nı mahvetmeye çalışıyordu fakat bu yönde hezimete uğradı.

Cuma Namazı Hatibi konuşmasının devamında, “ABD, İran halkına dayattığı savaştan bir sonuç elde edemediği için Batı Asya’daki ülkeleri parçalama amacıyla Irak ve Suriye’de terör örgütlerini oluşturmaya başladı. Ancak onların bu politikası da yenilgiye uğradı ve bu doğrultuda yapılan Erbain yürüşü, sözü geçen hezimetin ispatıdır” değerlendirmelerinde bulundu.

Hüccet’ül İslam Sıddıki, Lübnan Hizbullah Hareketi’ni İslam İnkılabı’nın ortaya çıkardığı birer mücizesi olarak tanımlayıp şöyle dedi: Milletin tüm arsalarda hazır bulunması ve Suriye’de DEAŞ’a karşı mücadelede İran ile Rusya arasındaki işbirliği halinde olması ABD’nin komplolarının boşa çıktığını gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.