Siyonist askerlerin Filistinliler aleyhindeki keyfi girişimlerinde artış

  • 05 Ocak 2017
  • 924 kez görüntülendi.
Siyonist askerlerin Filistinliler aleyhindeki keyfi girişimlerinde artış

İsrail askeri, yargılandığı askeri mahkemede “kasıtsız adam öldürmekten” suçlu bulundu. Mahkeme askerlerin keyfi olarak Filistinlileri öldürdüğünü açıkladı.

İşgal altındaki Batı Şeria’da yer alan El-Halil kentinde yaralı ve hareketsiz halde yerde yatan bir Filistinliyi başından vurarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan İsrail askeri “kasıtsız adam öldürmekten” suçlu bulundu.

Yafa Askeri Mahkemesi’nde görülen davada Askeri Hakim Maya Heller, Elor Azaria isimli İsrail askerinin, Abdulfettah eş-Şerif isimli Filistinliyi “gereksiz” yere vurarak öldürdüğünü söyledi. Hakim, Azaria’nın avukatlarının yaptığı “Eş-Şerif daha önce aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybetti” yönündeki savunmayı da reddetti.

Kasıtsız adam öldürmekten suçlu bulunan Azaria’ya ne ceza verileceğine daha sonra karar verileceği bildirildi. Azaria’nın avukatlarının kararı temyize götürmesi bekleniyor.

Duruşmanın devam ettiği saatlerde mahkeme önünde kurulan çadırda Azaria’nın yakınları ve aşırı sağcı bazı İsrailliler söz konusu askere destek verdi. Duruşma öncesi de aşırı sağcı İsrailliler tarafından sosyal medyada “Azaria serbest bırakılsın” kampanyası başlatıldı.

İsrail parlamentosu Knesset’teki Arap milletvekillerinden Eymen Avde, konuyla ilgili bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Filistin topraklarındaki illegal işgal Azaria gibi yüzlercesini üretti. Bunun gibi daha yüzlerce olay var ancak kameralara yansımıyor.” ifadelerini kullandı.

Aşırı sağcı kesimden ve İsrail ordusundan askere destek

Öte yandan, aşırı sağcı bazı İsrailli politikacılar ve halk yargılanan askere destek verdiklerini açıklamıştı. Tel Aviv’de birçok kez Azaria’ya destek gösterisi düzenleyen sağcı İsrailliler de, askerin serbest bırakılması için imza kampanyası başlatmıştı. Askerin ailesi de sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla Azaria’ya destek için bağış kampanyası başlatmıştı.

Yahudi Evi Partisi lideri ve Milli Eğitim Bakanı Naftali Benet, söz konusu askerin “kasıtsız adam öldürmekten suçlu bulunsa bile derhal affedilerek serbest bırakılması” çağrısında bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.