Siyonist gazete: İran, İsrail’le Arabistan’ın ortak düşmanıdır

  • 17 Haziran 2015
  • 985 kez görüntülendi.
Siyonist gazete: İran, İsrail’le Arabistan’ın ortak düşmanıdır

Siyonist gazetesi Maario internet sitesinde şunları yazdı: Arabistan İsrail’le ilişkilerini geliştirmek için adım atıyor; zira İran, İsrail’le Arabistan’ın ortak düşmanıdır. Bugün Arabistan’da birçok kişi Telaviv’de Suudi Arabistan elçiliği açılmasını istiyor.

Son günlerde Arabistan kamuoyunu Riyad-Telaviv ilişkilerini kabul edecek duruma getirmek için resmi olmayan kanallar yoluyla sistematik şekilde çeşitli propagandalar yapılmaktadır.

Al-i Suud hanedanına yakınlığıyla tanınan Arabistanlı gazeteci Duham Al-Anezi, Telaviv’de Arabistan elçiliği açılmasının çok faydalı olacağını söyledi. Al-Anezi, twitter hesabına şunları yazdı: Telaviv’de Arabistan elçiliği açılmasına çok sıcak bakıyorum. Ümid ediyorum ki “Enver Aşki” Arabistan’ın İsrail’deki ilk elçisi olur ve ben de onun ardından bu görevi üstlenmeye hazırım.

Enver Aşki, daha önce Arabistan devletinin yönetim üyelerinden biriydi. Son olarak Washington’da Siyonist üst düzey yetkililerden “Kudüs Umumi Meseleleri Merkezi (JCPA)” müdürü olan Doveer Gold ile görüştü.

Aşki, 2015 Nisan ayında Katar’ın başkenti Duha’da bir Siyonist gazeteciye verdiği röportajında İsrail’in Arap ülkeleri arasındaki barış projesini desteklediğini vurgulamış ve Arabistan’ın İsrail’le ilişkileri normalleştirmeye hazır olduğunu söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.