Siyonist İsrail askerleri Kudüs üniversitesine saldırdı

  • 18 Ekim 2016
  • 833 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail askerleri Kudüs üniversitesine saldırdı

Kudüs’ün güneydoğusundaki Ebu Dis beldesinde dün (17 Ekim Pazartesi) ikindi saatlerinde işgal güçleriyle Kudüs Üniversitesi öğrencileri arasında çıkan çatışmada onlarca öğrenci yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, çatışmalar sırasında aralarında Kudüs Üniversitesi Hizmetler Müdürü’nün de olduğu 27 kişinin yaralandığını söyledi.

Filistin Kızılayı, üniversite çevresindeki çatışmalarda yaralananlara ilk yardım ekiplerinin müdahalede bulunduğunu ve işgal güçlerinin üniversite kampüsü içine göz yaşartıcı bomba attığını bildirdi.

İşgal güçlerinin Kudüs Üniversitesi öğrencilerini sürekli olarak hedef aldığı ve son yıllarda birçok kez üniversite kampüsüne baskın düzenlediği, öğrenci faaliyetlerinde şehitlerin posterleri asıldığı için üniversitenin işgalcilerin baskılarına ve kışkırtmalarına maruz kaldığı ifade edildi.

İşgal rejimi İsrail’in Filistinliler aleyhindeki baskı ve cinayetlerinin artması ardından geçen yıl Kudüs intifadası başlamış ve bu intifada şimdiye kadar çok sayıda Filistinli şehit olmuş, yaralanmış veya esir edilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.