Siyonist İsrail güçleri 7 Filistinliyi tutukladılar

  • 24 Ekim 2019
  • 504 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail güçleri 7 Filistinliyi tutukladılar

Terör rejimi İsrail güçlerinin Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nda 7 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin haber kaynaklarına göre, işgal güçleri dün gece bölgeye düzenledikleri  saldırıda 7 Filistinliyi tutuklarken, İsrail ordusu  dün gece yayınladığı bildiride, sözkonusu Filistinlilerin İsrail aleyhinde eylem yapacakları iddiasında bulundu.

Bilindiği gibi terör rejimi İsrail her zaman  çeşitli bahaneler ileri sürerek Filistinlilere yönelik tutuklamalarını sürdürüyor.

Bu arada işgalci işgal güçlerinin dün akşam El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde bir eski esiri gözaltına aldığı bildirildi.

Belde sakinlerinden aktivist Muhammed Avad, işgal güçlerinin 44 yaşındaki eski esir Bessam Halil Zeagig’i Beytlahim’in kuzeydoğusunda kurulu El-Konteynır kontrol noktasından geçmek isterken gözaltına aldığını söyledi.

Öte yandan siyonist Yahudi yerleşimciler dün (23 Ekim Çarşamba) Ramallah’ın kuzeybatısında Ummu Safa köyünde Filistinli çiftçilere arazilerinde çalıştıkları sırada saldırdı.

Ummu Safa Köy Meclisi Başkanı Mervan Sabah, Halamiş Yahudi Yerleşkesi sakinlerinden on Yahudi yerleşimcinin işgal güçleri himayesinde köyün batısındaki El-Ğabt bölgesinde çiftçilere saldırdığını ve çiftçilerin bölgede kalmalarına izin vermediğini söyledi.

İşgal güçlerinin Ummu Safa Köy Meclisi’nden görevli iki memuru bölgede bulundukları sırada gözaltına aldığı ve bir süre sonra serbest bıraktığı kaydedildi.

Bölge yakınlarındaki Yahudi yerleşkesinde büyükbaş hayvan çiftliği olan bir yerleşimcinin zaman zaman bölge sakinlerine ve arazilerine saldırdığı bildirildi.

Öte yandan, Yahudi yerleşimciler Selfit kentinin doğusundaki Yasuf köyünde Filistinlilere ait zeytin toplama araçlarına el koydu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.