Siyonist İsrail Güçleri Batı Yaka’da Gece Baskınlarında 10 Kişiyi Gözaltına Aldı

  • 02 Haziran 2016
  • 769 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Batı Yaka’da Gece Baskınlarında 10 Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün (1 Haziran Çarşamba) gece Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde bir dizi baskın gerçekleştirerek El-Halil, Tulkerem, Cenin ve Kudüs’te birçok kişiyi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin El-Halil kentine düzenlediği baskın sırasında eski esir Tahsin El-Cu’be ve Hatem Hamid El-Cuneyd ile Ramallah vilayeti sakinlerinden Sari Abu Alya’yı gözaltına aldığı ifade edildi.

Cenin kentinde ise işgal güçlerinin Faysal El-Hac Hüseyin Kemil ve Beşir El-Umeri’yi gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal güçleri Tulkerem’de de Samih Bilal Accac, Muhammed Hamza Accac ve Şadi Faris Eşkar’ı gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin ayrıca Kudüs yakınlarındaki Anata beldesinin Es-Selam Mahallesi’nde bir genci gözaltına aldığı, Kudüs merkez otogarında da yine Filistinli bir genci yanında bıçak taşıdığı iddiasıyla gözaltına aldığı bildirildi.

Öte yandan, işgal güçlerinin düzenlediği baskın nedeniyle Beytlahim kentinde ve Ayide Mülteci Kampı çevresinde işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı ve işgal güçlerinin Beyt Ficar beldesine de baskın düzenlediği ifade edildi.

İşgal güçleri, Tulkerem yakınlarındaki Firavun beldesine baskın düzenleyerek, halka Yahudi yerleşimcilerin araçlarının taşlanması halinde toplu halde cezalandırılacaklarını bildiren broşürler dağıttı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.