Siyonist İsrail Kudüs’te soykırım peşinde

  • 20 Haziran 2019
  • 583 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Kudüs’te soykırım peşinde

Mescidi Aksa hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, terör rejimi İsrail’in, Filistin milleti aleyhindeki cinayetleri, başta Kudüs olmak üzere Filistin topraklarındaki işgalinin bu rejimin etnik soykırım ve ırkçı siyasetler doğrultusunda sürdüğünü söyledi.

Şeyh Muhammed Hüseyin, terör rejiminin Kudüs’ün Sur Baher bölgesinde 16 binanın yıkım kararının gerçekte bu bölgelere siyonist yahudi sitesinin kurulması yönünde bir girişim olduğunu belirterek, Kudüs’ün  tamamen yahudileştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Bu arada işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler Batı Yaka’da Filistinlileri hedef almaya ve mülklerine zarar vermeye devam ediyor.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre işgal güçleri dün (19 Haziran Çarşamba) öğle saatlerinde El-Halil’in batısındaki Tergumya beldesinde zirai amaçlar için kullanılan iki odayı yıktı ve tarım arazilerini tahrip etti.

Kaynaklar, arazilerin Halil El-Hurub ve Şahir El-Hammuri isimli çiftçilere ait olduğunu, işgal güçlerinin aynı bölgede tarım arazilerine giden bazı yolları da kapattığını bildirdi.

İşgal güçlerinin Beytlahim’de de bazı tarım arazilerini tahrip ettiği ve Betir beldesinde taş zincirini yıktığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Nablus’un güneyindeki Madma köyünde ve Burin köyünün güneyindeki bölgede tarım arazilerini tahrip ettiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.