Siyonist İsrail ordusundan Gazze Şeridi’ne yönelik saldırı tehdidi

  • 21 Mayıs 2016
  • 728 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail ordusundan Gazze Şeridi’ne yönelik saldırı tehdidi

Siyonist İsrail rejiminde Avigdor Liberman’ın savaş bakanı olarak seçilmesinin ardından siyonist İsrail ordusunun üst düzey komutanları Gazze’yi saldırı düzenlemekle tehdit ettiler.

Siyonist İsrail ordusunun güney güçleri komutanı İyal Remir, dün yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’ye çok kapsamlı saldırıya hazır olduğunu ve bu doğrultuda programının olduğunu söyledi.

Bu arada İsrail ordusunun Gazze Şeridi sınırlarında olağanüstü duruma geçtikleri bildirildi.

Diğer yandan İsrail güçlerinin, dün Gazze Şeridi içlerinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan Filistinlilere ateş açarak onların çalışmalarını önlediği anlaşılıyor.

Lübnan El’Meyadin TV kanalı, verdiği haberde Gazze Şeridi’nin Doğu El’Beric bölgesinde siyonist güçlerin açtıkları ateş sonucu bir Filistinli genç yaralandı.

Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS yetkililerinden Fethi Hammad, kendilerinin savaş yanlısı olmadığını ancak buna zorlanmaları halinde savaşacaklarını söyledi.

Hammad, “Nekbe gününde Filistin devletini kurmak için azmimizi biliyoruz. Zafer artık çok yakın. Her geçen gün zafere giden yolda yeni bir aşamaya giriyoruz. Bu aşamaların sonuncusu İsrail ile caydırma ve korkutma dengesinin kurulmasıdır.” ifadesini kullanarak İsrail Filistin topraklarından çıkarılıncaya kadar intifadanın devam edeceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.