Ruhani: Üniversiteli öğrencilerin İslam Cumhuriyeti nizamı üzerinde büyük hakları var

  • 03 Aralık 2017
  • 917 kez görüntülendi.
Ruhani: Üniversiteli öğrencilerin İslam Cumhuriyeti nizamı üzerinde büyük hakları var

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, üniversite öğrencileri ve gençlerin İran İslam Cumhuriyeti nizamında büyük haklarının olduğunu belirterek, ‘üniversiteliler alimler ve halkın yanında inkılab için gögüslerini siper ettiler’ dedi.

Ruhani dün akşam  Sistan ve Belucistan  üniversitesinde  üniversite günü anısına düzenlenen  merasimde yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerini İslami ve milli değerlerin hamisi olarak nitelerken, ”İran üniversiteleri hem birbirleriyle hem de dünyanın ilmi merkezleriyle teamül içinde olmalılar’ dedi.

İran’da 7 aralık (16 azer) üniversite öğrenci günü olarak kutlanıyor. 1953 yılında Amerikan dönem başkan yardımcısı Ricard Nixon’ın İran ziyareti sırasında, İranlı üniversite öğrencileri Amerika’nın İran’ın içişlerine müdahale etmesine protesto gösterisiyle tepki göstermişler ve bunun karşısında dikta Pehlevi rejimi güvenlik güçlerinin  baskıcı girişimi sonucu 3 öğrenci şehit olmuştu.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, konuşmasının devamında İran’da üretim oranının artması gerektiğini belirterek, İranlı üniversitelerden  bölge pazarını ele geçirmek için  çaba göstermeleri çağrısında bulundu.

Bölge sorunlarının çözümü konusunda İran’ın oynadığı role temas eden İran cumhurbaşkanı Ruhani, ‘Irak ve Suriye devletlerinin terörizmle mücadele için İran’a yönelik yardım talebine İran olumlu cevap vermiş ve teröristler yenilgiye uğratılarak bölgede büyük bir fitne şimdilik sona ermiştir’ dedi.

Ruhani,  bugün Çabehar bölgesinde bulunan ve 1 milyar dolarlık yatırımın yapıldığı Şehit Beheşti limanının ilk ünitesini hizmete açacak.

Ruhani, Çabehar’da bu büyük iktisadi projenin yabancıların temsilcilerinin katılımıyla hizmete açılmasının İran milleti için gurur verici olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.