Siyonist İsrail rejimi başbakanı yeni savaş bakanını açıkladı

  • 19 Mayıs 2016
  • 813 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail rejimi başbakanı yeni savaş bakanını açıkladı

İsrail’de siyasi tartışmaların yoğunluk kazandığı bir dönemde siyonist İsrail rejimi başbakanı yeni savaş bakanını açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, aşırı sağcı Avigdor Lieberman’ı hükümete almak istiyor.

Reuters’in haberine göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, aşırı sağcı Avigdor Lieberman ile görüştü. Görüşmenin amacınınsa Lieberman’ı hükümete dahil etmek olduğu bildirildi.

Lieberman’ın savunma bakanı olmak istediği aktarılırken, Netanyahu’nun Lieberman’ın koşullarını kabul ettiği belirtiliyor.

İsrail basınında çıkan haberlere göre Başbakan Netanyahu, Koalisyon çatısını genişletmek üzere Lieberman’a bu kez Savunma ve Göçmenlik Bakanlıklarını teklif etti. İki liderin koalisyon müzakerelerine başlamak üzere ekipler kurmaya karar verdiği İsrail’in liberal gazetesi Haaretz’de yayınlandı. Gazeteye konuşan uzmanlar, bu kabinenin İsrail’in tarihindeki en muhafazakar kabinesi olduğu yorumunu yaptılar.

Netanyahu son seçimlerle birlikte 4. Dönem başbakanlığı kazanmayı hak etmişti. Lieberman, 120 kişilik İsrail Meclisi Knesset’de 6 koltuklu ultra sağcı parti Yisrael Beiteinu’nun lideri.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.