Siyonist Milletvekili Filistinli Esir Ailelerine Saldırdı

  • 26 Aralık 2017
  • 1.081 kez görüntülendi.
Siyonist Milletvekili Filistinli Esir Ailelerine Saldırdı

Sosyal medyada ve işgal rejimi gazetelerinin internet sitelerinde yayınlanan video görüntüleri, Likud Partisi milletvekili Oren Hazan’ın işgal rejimi hapishanelerindeki Filistinli esirlerin ailelerini taşıyan otobüsü durdurarak esir yakınlarına saldırdığını gösterdi.

Siyonist milletvekili Hazan, Gazze’den gelerek İsrail’in Nefha Cezaevi’ndeki yakınlarını ziyaret etmek isteyen tutukluların ailelerinin bulunduğu otobüsü zor kullanarak durdurdu.

Otobüsün içine giren Hazan’ın tutuklu yakınlarına küfür ve hakaret içerikli sözler söylediği, esirlerden birinin annesine yönelerek kadının ve ziyaret etmek istediği oğlunun ismini sorduğu, kadına “Köpek oğlun ne yaptı? Onu ikinci kez ancak yerin altında ziyaret edeceksin” dediği, Filistinli kadının da “Edepli ve uygarca konuşursan sana o zaman cevap vereceğim” dediği belirtildi.

Hazan’ın daha sonra esir ailelerine dönerek, “Gazze’de bizim esir kardeşlerimiz var. Çocuklarımızı geri istiyoruz. Onları bize geri vermezseniz çocuklarınızı bir daha hayatta göremeyeceksiniz” dediği kaydedildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgalci milletvekilinin esir ailelerine saldırmasına tepki gösterdi. Hamas sözcüsü Hazım Kasım, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Knesset milletvekilinin yaptıkları eşkıyalıktır, barbarlıktır” dedi.

Kasım, açıklamasında “Knesset üyesinin, esir ailelerine saldırısı işgalcilerin ve liderlerinin, davranışlarındaki sadizmin bir göstergesidir” ifadelerine yer verdi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi de yaptığı açıklamada, ailelerin, cezaevlerindeki yakınlarını hiçbir müdahaleye maruz kalmadan güven içinde ziyaret etme hakkı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, yaşanan olayla ilgili işgal rejimi makamlarıyla iletişime geçileceği belirtilerek, Komitenin ziyaret izinlerini organize ettiği ancak güvenlik meselesinin işgal rejiminin sorumluluğunda olduğu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.