Siyonist Rejim, Kudüs’teki Yahudileştirme Faaliyetleri İçin Milyonlarca Dolar Tahsis Etti

  • 28 Mayıs 2015
  • 680 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim, Kudüs’teki Yahudileştirme Faaliyetleri İçin Milyonlarca Dolar Tahsis Etti

İşgal hükümeti başbakanı Benyamin Netanyahu, işgal hükümetinin dün (26 Mayıs Salı) akşam yapılan haftalık kabine toplantısında Kudüs’teki Burak (Ağlama) Duvarı çevresindeki Yahudileştirme faaliyetleri için 100 milyon şikel (yaklaşık 25 Milyon dolar) tahsis edildiğini açıkladı.

Netanyahu, kabine toplantısında yaptığı konuşmada, söz konusu meblağın tahsisiyle ilgili gerekçesini izah ederken, son beş yılda Burak Duvarı ve çevresini ziyaret edenlerin sayısında büyük artış gözlemlendiğini söyledi.

Burak (Ağlama) Duvarı’nın tüm İsraillilerin olduğunu iddia eden Netanyahu, “Bugün aldığımız bu karar hepimizin Kudüs’e bağlılığını yansıtıyor. Kudüs’ün çocuğu olarak benim ve bakanlarımızın Kudüs’te inşaatın devam edeceğine dair verdiğimiz söze bağlı olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Netanyahu’nun bu açıklamasını, Batı Yaka’da yaşayan fanatik bir Yahudiyi Kudüs Bakanı olarak atama kararından birkaç saat sonra yapması dikkat çekti.

Netanyahu, geçen hafta yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun tepkisine rağmen Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşkelerinde inşaat çalışmalarının devam edeceği ve yeni konutlar inşa edileceği sözü vermiş, “Birleşik Kudüs sadece İsrail devletinin başkentidir” demişti. İşgal rejimi başbakanının bu sözlerine Filistinliler de tepki gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.