Siyonist Rejim Savunma Bakanı: 3. Dünya Savaşı Yaşanıyor

  • 02 Mart 2016
  • 904 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim Savunma Bakanı: 3. Dünya Savaşı Yaşanıyor

Siyonist Rejim Savunma Bakanı MoÅŸe Yalon, resmi görüşmelerde bulunmak üzere gittiÄŸi Kıbrıs’ta 3. dünya savaşının yaÅŸandığını söyledi.

MoÅŸe Yalon, ortadoÄŸuda Suriye ve Irak’ta yaÅŸanan savaÅŸların ve milyonlarca insanın vatanlarını terk ederek baÅŸka ülkelere özellikle de Avrupa’ya gitmelerinin bir dünya savaşının göstergesi olduÄŸunu savundu.

“Daha önce de savaÅŸlar gördük. Ancak yaÅŸanan son olaylar bize yeni bir dünya savaşının yaÅŸandığını gösteriyor” diyen Yalon: “Bu nedenle birçok konuda önlem almalıyız. Çünkü Avrupa’ya giden milyonlarca insan orada yeni bir krize neden olabilir.” ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın, Ä°srail’in gerçek dostları olduÄŸunu da söyleyen MoÅŸe Yalon savunma iÅŸbirliÄŸi hususunda bu ülkelerle birçok alanda anlaÅŸmalar yapmak istediklerini duyurdu.

Açıklamasını bir bölümünde Güney Kıbrıslı mevkidaşına Hizbullah’ın Kıbrıs’ı tehdit ettiÄŸini de söyleyen Yalon: “Ä°ran, Hizbullah’ı silah bakımından destekliyor. Hizbullah, hem Ä°srail’in güvenliÄŸini hem de komÅŸumuz olan Kıbrıs’ın güvenliÄŸini tehdit ediyor.” dedi ve eÄŸer önlem almazlarsa bu hareketin ileride bu iki ülke için büyük tehlike yaratacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.