Siyonist Yerleşimciler Filistinlilerin Mülklerini İşgal Ediyor

  • 04 Ağustos 2017
  • 1.016 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler Filistinlilerin Mülklerini İşgal Ediyor

Bir taraftan Siyonist İsrail yönetiminin işgal ve baskıları sürerken diğer taraftan Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin mallarını işgal etmeye devam ediyor.

Geçen hafta bir Yahudi yerleşimci el-Halil’de bir Filistinlinin evine baskın düzenledi. Evin camlarına ve çatısına Siyonist İsrail bayrağı astı.

Yahudi yerleşimci işgalden bir hafta sonra bugün yaptığı açıklamada el koyduğu Filistinlinin evine yerleşeceğini söyledi.

Evi işgal edilen Filistinli ise, hukuki süreci başlattı.

Diğer taraftan Filistinli ailenin evini işgal eden kişinin Homesh First örgütünün lideri Yossi Dagan olduğu ortaya çıktı.

Evin mülkiyeti Ebu Recep ailesine ait. Siyonist Yerleşimci Dagan, İsrail yönetiminden mülkiyet hakkının iptal edilip evin kendilerine verilmesini istedi.

Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu’nun yeni yerleşim birimleri kuracaklarına dair açıklaması Yerleşimcilerin saldırgan tavrının radikkalleşmesine neden oldu.

Yıllardır el-Halil’de Filistinliler, Yahudi yerleşimcilere karşı mülkiyet mücadelesi veriyor.

Hz. İbrahim camiinin yakınında bulunan Beyt Hamaşbila Yahudi Yerleşim yeri mülkiyet mücadelesinin verildiği önemli yerlerden biri.

Siyonist İsrail makamları ise Filistinlilerin ellerinde ki evrakları gerçek kabul etmiyor. Bu durum ise bölgenin Filistinlilerin aleyhine şekillenmesine neden oluyor.

Ebu Recep ailesinin evinin işgal edilmesine Netanyahu’nun 2013’te verdiği bir karar delil gösteriliyor.

Siyonist yerleşimciler yaptıkları bir açıklamada, hem yerleşim yerlerini artıracaklarını hemde Filistinlileri öldüreceklerini açıkladı.

Evin işgal edilmesi sırasında bölgeye gelen İşgal rejimi polisi evlerini korumaya çalışan Ebu Recep ailesini tutuklamakla tehdit etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.