Suriye Dışişleri Bakanı BM’nin Suriye Temsilcisi ile görüştü

  • 24 Eylül 2019
  • 825 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanı BM’nin Suriye Temsilcisi ile görüştü

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile BM’in Suriye Temsilcisi Geir Pederson Şam’da bugün biraraya geldiler.

Muallim ve Pederson arasındaki görüşmede; anayasa komitesinin oluşumu ile ilgili kalan sorunların yanı sıra komitesinin herhangi bir dış müdahalenin olmadan çalışma mekanizmalarını gerçekleştirme yolları tartışıldı.
Görüşmede Muallim, Suriye’nin siyasi süreçlere bağlı olduğunu ve BM Özel Temsilcisi ile Suriyeli taraflar arasında diyaloğu kolaylaştırma görevini hızlandırmak ve siyasi çözüme varmak için işbirliği yapmaya hazır olduğunu kaydetti.
Pederson da görüşmede, Suriye krizinin siyasi süreçlerinde sağlanan ilerlemelere işaretle, Suriyeli taraflar arasında diyaloğu kolaylaştırmak için gerekeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.
Öte yandan Suriye Başbakanı İmad Hamis bugün senatör Paolo Romani başkanlığındaki Şam’a ziyarette bulunan İtalyalı siyasetçiler heyet ile görüştü. Görüşmede Hamis, Suriye’deki olayların gerçekliğini ve Suriye’ye karşı uygulanan ekonomik kuşatmadan dolayı Suriyelilerin hayatına dayatılmış olan koşulların Avrupalı basına ve halklara yansıtma konusundaki Avrupalı fikir liderlerinin rolünün önemini vurguladı.

Görüşmede; Suriye’ye uygulanan tek taraflı zorlayıcı yaptırımlar ışığında Suriye vatandaşların temel ihtiyaçlarını güvenceye almak için devlet tarafından alınan icraatlar ve ekonomik durum ile ilgili konular ele alındı.

Öte yandan İtalyan Heyeti üyeleri ise; kendileri gördükleri Suriye gerçekleri ve Batı medyasının Avrupalı kamuoyuna bildirdiği haberler arasında  karşılaştıkları büyük farkını ifade ederken, Suriye’nin bölgesel ve uluslararası bir terörist savaşa maruz kaldığını göstermenin önemini vurguladı. İtalyan politikacılar ayrıca; Suriye vatandaşlarının yaşamına karşı Batı ülkeleri tarafından alınan politik ve ekonomik önlemlerinin kaldırması çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.