Suriye Genelkurmay başkanı Deyruz’Zur’da

  • 06 Kasım 2017
  • 1.114 kez görüntülendi.
Suriye Genelkurmay başkanı Deyruz’Zur’da

Suriye Ordusu Genel Kurmay başkanı cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın emriyle terör örgütü IŞİD’in sultasından kurtarılan Deyruz’Zur kentine gitti.

Suriye genel kurmay başkanı Ali Abdullah Eyüp, kentte Suriye askerlerini ve halkını yakından ziyaret etti ve onlarla sohbet etti ve kentin sorunlarını yakından inceledi.

Sözkonusu kent geçen perşembe günü terör örgütü IŞİD’in 3 yıllık sultasından kurtarılmıştı. Alınan haberlere göre terör örgütünün ele geçirilen depolarında kimyasal madde içerikli bombaların bulunduğu anlaşılıyor.

Bu arada Suriyeli askeri bir kaynak, yürütülen arama tarama operasyonları sırasında Rüşdiye semtinde IŞİD’in gizli yuvalarında bir kısmı ağır olmak üzere oldukça büyük miktarlarda silah ve mühimmat ele geçirildiğini belirtti. Kaynak aynı zamanda sivillere ve askeri mevkilere karşı kullanmayı planladığı büyük miktarda kimyasal maddelerin yanı sıra, bomba düzenekleri ve bombalı insansız hava araçları ürettiği bir atölye bulunduğunu ifade etti. Kullanıma hazır çok sayıda intihar kemeri de ele geçirildiğine dikkat çeken kaynak; mayın ve bubi tuzaklarının da ele geçirildiğini kaydetti.

Askeri kaynak aynı zamanda bombalı bir zırhlı aracın yanı sıra büyük miktarda kimyasal madde içeren bir zırhlı araç bulunduğunu belirtirken, aracın etkisiz hale getirildiğini söyledi. Kaynak bunların yanı sıra radikal terör örgüte ait 6 tankın da ele geçirildiğini belirtti.

Askeri kaynak ağır silah ve roketlerin önemli bir bölümünün NATO ülkeleri ve Avrupalı devletlerin yapımı olduğuna, sadece ordularda bulunduğuna vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.