Suriye ordusu 37 Bölgeyi IŞİD’ten kurtardı

  • 09 Haziran 2017
  • 1.090 kez görüntülendi.
Suriye ordusu 37 Bölgeyi IŞİD’ten kurtardı

Askeri bir kaynak, Suriye ordu birliklerinin destekçi ve müttefik güçlerle işbirliği içinde Halep kırsalının güneydoğusu ve Rakka kırsalının batısında IŞİD’e karşı operasyonlarını sürdürdüklerini belirtirken, operasyonlarda tekfirci terör örgütün sayı, araç ve cephaneleriyle büyük kayıplara uğratılması ardından 37 belde ve mezranın bu çetelerden kurtarılıp kontrole alındığına dikkat çekti.

Kaynak IŞİD’ten kurtarılan belde ve mezraların Karamita, Mıstahat el Mahzum, Hurbat el Hacca, Mahzum, Cveyn, Resm Falih, Miftahiye, Hurbat Muhasan, Hurbat Hassan, Biir el Sebi, Cerrabat, Turkavi, Sleyhiye, Anz Bu Kirdi, Sadisa Mezrası, Bukirdi, Küçük Cerrabat, Muveyli, Buvsa, Biir Hattab, Kadisiye, Remsan, Hurbat Remsan, Bermleyhan, Hrab el Mahzum, Dibsi, Mdeyhar, Dibsi Afnan, Doğu Gazali, Muşrifet el Saab, Gamamiyr, Muşrifet el Gacar, HUrbat el Ays, Umeyrat, Saad, Fhayha ve Dibsi Ferc olduğunu kaydetti.

Ordunun başarılı operasyonlarında aralarında yabancı ve azılı elebaşların bulunduğu 500’den fazla teröristin öldürüldüklerine dikkat çeken askeri kaynak; yüzlerce teröristinde yaralı düşürülüdğünü aktardı. Kaynak aynı zamanda IŞİD’e ait 6 tank, 2 BMB araç ve bombalı 3 insansız hava aracının imha edildiklerini belirtti.

Kurtarılan bölgelerde arama tarama operasyonlarının başlatıldığına dikkat çeken askeri kaynak, IŞİD’in özel ve kamu mülklere yoğun bir şekilde yerleştirdikleri bubi tuzakları ve mayınların etkisizleştirilmekte olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.