Suriye ordusu Deyrez-zor’da birçok bölgeyi IŞİD işgalinden kurtardı

  • 03 Kasım 2017
  • 1.524 kez görüntülendi.
Suriye ordusu Deyrez-zor’da birçok bölgeyi IŞİD işgalinden kurtardı

Suriye ordu birlikleri Deyrezzor ve kırsalında terör örgütü IŞİD’i yok etme ve kontrolü altındaki alanları genişletmeye devam ediyor.

Askeri bir kaynak hava güçleri ve topçu birliklerinin desteği ile devam eden operasyonlarda Deyrezzor kentinin Hamidiye, Cbeyle, Rüşdiye, Huveyka, Urdi ve Şeyh Yasin semtlerinde aralarında tehlikeli isimler ve yabancıların bulunduğu onlarca teröristin öldürüldüğünü belirtti.

Ordu birliklerinin Deyrezzor kentinde Sebze Hali, Nur Hastanesi, Genel Park ve daha başka noktaları IŞİD’ten kurtarıp kontrollerine aldıklarını ifade eden askeri kaynak; operasyonlarda öldürülen teröristlerin arasında tehlikeli ve yabancı isimlerin bulunduğuna dikkat çekti.

Kaynak IŞİD’in saflarındaki çöküşler ve yıkılmanın bir ispatı olarak radikal örgüt elebaşlarının ses yükseltici cihazlar aracılığı ile teröristlerden Suriye ordusu önünden kaçmamalarını talep ettiklerini, kaçmaya çalışanların da derhal öldürülmelerini emrettiklerini belirtti.

Deyrezzor kırsalı Albukemal kenti eksenindeki operasyonları konusunda ise askeri kaynak; yaklaşık 12 km mesafe ilerleyerek IŞİD’in Mhekkan Beldesi ekseninde siper, karargah ve araçlarının imha edildiğini ifade etti.

Kaynak Deyrez’Zur kentinin yaklaşık 45 km güneydoğusunda yer alan Kuriye Kentinde de hava güçlerimizin IŞİD’in siper ve komuta karargahlarına ek olarak cephane depoları ve araçlarını imha ettiklerini kaydetti. Öldürülen teröristlerin arasında birçok azılı komutanın bulunduğuna dikkat çeken kaynak Ebu Ömer Reva, Ebu Bekir el Tekriti ve Ebu Şeyma el Iraki lakaplı bariz elebaşların kimliklerinin tespit edildiğini aktardı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.