Suriye Ordusu El Bab Kentine 3 Km Uzaklıkta Konuşlandı

  • 03 Şubat 2017
  • 2.040 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu El Bab Kentine 3 Km Uzaklıkta Konuşlandı

Suriye’deki ateşkesi izleme merkezi, Suriye ordu birliklerinin El-Babı işgalden kurtarma operasyonu çerçevesinde bu kentin 3 kilometre yakınına kadar ilerlediğini duyurdu.

Suriye’deki ateşkesi izleme merkezi yaptığı açıklamada, Suriye birlikleri ile el-Bab kenti arasında sadece bir köy mesafe olduğuna işaretle, Suriye güçlerinin geçen 24 saat zarfında Halep ve İdlib’in çevresinde 8 noktayı IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtardığını bildirdi.

Aynı merkez, Halep’in doğusu, Lazkiye ve Hama’nın muhtelif bölgelerinde yaşayanlara 5 ton ağırlığında insani yardım gönderildiğini duyurdu.

Öte yandan yaklaşık 100 silahlı kişi Şam’ın Berdi Vadi bölgesinde silah bırakarak, Suriye güçlerine teslim oldu.

Bu arada Suriye birlikleri ülkenin batısındaki Humus’un doğu çevresinde Hataniye ve Beir Merhatan köylerinde kontrolünü arttırdı, bu operasyonda bazı IŞİD unsurları etkisiz hale getirildi, ağır silahlarla donatılmış 3 araç da imha edildi.

Deyrezzor’da Suriye ordu birliklerinin destekçi güçlerle işbirliği içinde, kentin güneyi askeri havalimanı ve Temin Tümeni yakınlarında IŞİD’li radikal teröristlerle şiddetli çatışmalara girdiklerini ifade etti.

Suriyeli bir kaynak, Suriye hava güçlerinin desteği ile çökertilen IŞİD saldırılarında oldukça yüksek sayıda teröristin araç ve cephaneleriyle birlikte etkisiz hale getirildiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.