Suriye ordusu Halep’in güneyinde geniş bir operasyon başlattı

  • 09 Ağustos 2016
  • 788 kez görüntülendi.
Suriye ordusu Halep’in güneyinde geniş bir operasyon başlattı

Suriye ordusu savaş uçaklarının da desteğiyle Halep şehrinin güneyinde büyük bir operasyon başlattı.

İSNA Haber ajansının bildirdiğine göre Halep savaşının devamında Suriye ordusu savaş uçaklarının da desteğiyle er-Ramuse bölgesi çevresinde terör örgütü Ceyş’ul Feth’e karşı geniş bir operasyon başlatarak teröristlerin mevziilerini hedef aldılar

Suriye ordusunun Halep’in Güney batı bölgesinde teröristlerce işgal edilmiş bölgeleri kurtarmak amacıyla saldırılarını sürdürmektedir.

Öte yandan Suriyeli askeri bir kaynak ordu birliklerinin Halk Savunma Güçleri ile işbirliği içinde Lazkiye kırsalının kuzeyi Kensabba Beldesi ve civarındaki tepeleri dış güçlere tabi olan ve geneli yabancılardan oluşan teröristlerden temizleyip kontrollerine geçirdiklerini ilan etti.

SANA’ya açıklamasında kaynak; Topal Tepesi e Şillif köyü ve kalesinin de kontrole alındığı operasyonlarda geneli yabancı olan yüksek sayıda teröristin öldürüldüğünü, araç ve cephanelerinin de imha edildiğini ifade etti.

Kaynak, teröristlerin Lazkiye kırsalında en önemli karargahlarından biri sayılan Kensabba Beldesi ve civarındaki tepelerin kontrole alınmaları ardından Suriye ordu birliklerinin Lazkiye kırsalında operasyonlarını genişleteceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.